Waterwoningen

Wonen met een prachtig uitzicht in een watervilla. Wie wil dat nou niet? Waterwoningen worden steeds populairder naarmate de bouwbare grond in Nederland afneemt en de vraag naar woningen toe blijft nemen. In een waterrijk land als Nederland zijn er nog genoeg waterkavels waar op gebouwd kan worden. 

Wonen op het water

Waterwoningen zijn net zo comfortabel als een traditionele woning. Ze kunnen meerdere verdiepingen hebben en de afmetingen kunnen variëren van klein tot groot. Ook kunnen ze worden voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen waardoor ze duurzaam zijn. Waterwoningen zijn te bereiken door middel van een steiger die van het vasteland naar de waterwoning gaat.

Hoe werkt een waterwoning?

Een waterwoning wordt ook wel een drijvende woning genoemd. Dit komt omdat een waterwoning eigenlijk niet meer is dan een woning die op het water drijft. De woning staat op een grote betonnen drijver van Zederik Floatworks. Hoe groter en zwaarder de woning, hoe groter de bak.

De woning wordt eerst gemonteerd uit prefab elementen op een tijdelijke bouwplaats aan het water. Als de woning af is dan wordt deze naar de juiste plek gevaren. Dan is het tijd voor de afwerking en inrichting van de woning. Wanneer de meubels zijn geplaatst ligt de woning vaak niet meer waterpas. Iedereen richt zijn huis tenslotte op een andere manier in. Om de woning weer waterpas te leggen plaatsen duikers een tank met lucht onder de woning. Daarna is de waterwoning af en kan het woonplezier beginnen.

Uw ontwikkelende bouwer

Zederik Bouw is een ontwikkelende bouwer gespecialiseerd in prefab systeembouw, unitbouw en waterwoningen. Wij zijn een van de enige partijen in Nederland die al jarenlange ervaring heeft met het realiseren van waterwoningen. Het unieke van Zederik bouw is dat wij ook waterwoningen op een recreatieplas kunnen bouwen. Dit is mogelijk door onze systeembouw-methode waarbij we in een tijdelijke bouwplaats op de oever de waterwoningen opbouwen. 

Samen met andere bedrijven uit de Damsteegt groep kunnen wij niet alleen de drijvende woningen bouwen maar ook alle natte en droge infra om het project heen. Denk hierbij aan bruggen, steigers, kademuren en bestrating.