Drijvers beton

Onze terrassen, steigers en huizen blijven allemaal drijven door de kracht van drijvend beton. Dit is kenmerkend voor de producten van Zederik Floatworks. Deze drijvende ‘fundering’ wordt een drijver genoemd. Drijvers kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, bijvoorbeeld van beton, composiet of plastic. De Zederik Floatworks drijvers zijn gemaakt van beton met een schuimkern. Wij werken niet met vaste afmetingen, alle betonnen drijvers worden op maat gemaakt. Informeer naar de mogelijkheden voor uw gewenste afmeting.

Toch liever een composiet drijver? Dit kunnen wij ook verzorgen.

Werking drijver beton

Bij het materiaal beton wordt vaak gedacht aan het zware gewicht. Een drijver van beton kan daarom onlogisch klinken. Echter gaat de theorie waarop een drijver van beton is gebaseerd al eeuwen mee. Deze natuurkundige wet heet de wet van Archimedes. De Zederik Floatworks drijver van beton zorgt ervoor dat de combinatie van het object en de drijver samen een kleinere dichtheid hebben dan water. Doordat de dichtheid kleiner is dan de dichtheid van water blijft het object drijven.

Eigenschappen

Levensduur & duurzaamheid

Beton is een robuust materiaal dat goed bestand is tegen invloeden van buitenaf, er treed geen corrosie op. Een drijver van beton heeft daardoor in relatie tot andere materialen weinig onderhoud nodig. Ook gaat het materiaal heel lang mee wat het een duurzaam materiaal maakt.

Stabiliteit

Een drijver van beton is zwaarder dan een drijver van plastic. Dit heeft in het water als positief effect dat het object op de drijvers stabieler in het water ligt. Met een drijver van beton is er minder schommeling als het water golft. Dit is vooral bij een permanente objecten zoals een terras of zelfs een woning erg prettig.

Belastbaarheid

De belastbaarheid van een betonnen drijver is hoog. Dit maakt dat er zware objecten op de drijvers geplaatst kunnen worden.

TCO

De aanschafkosten van een betonnen drijver kunnen hoger liggen dan die van een ander materiaal. Echter zijn de total cost of ownership, oftewel de kosten over de totale levensduur, laag. Dit komt door het al eerder benoemde voordeel dat een drijver van beton een zeer lange levensduur heeft en weinig onderhoud nodig heeft.

Toepassingen

Met alle voordelen is het niet gek dat betonnen drijvers in verschillende sectoren ingezet worden. Voorbeelden zijn de maritieme sector, recreatieve sector en de bouwsector. In de maritieme sector worden betonnen drijvers ingezet voor drijvende (aanleg)steigers en ook in de recreatieve sector komt dit voor. Een recreatieve drijvende aanlegsteiger of een leuke zwemvlonder behoort tot de mogelijkheden. Ook in de bouwsector wordt drijvend beton ingezet, van drijvende huizen tot kantoren en parken. Zederik Floatworks levert voornamelijk drijvende huizen, steigers en vlonders, maar voor andere drijvende constructies kunt u ook contact opnemen.

Productie

Wij kunnen betonnen drijvers van verschillende formaten maken. De grotere betonnen drijvers voor drijvende woningen worden gemaakt op projectlocatie met een speciaal ontwikkelde bekisting. Met deze speciale bekisting kan het object in een keer gestort worden, waardoor er geen stortnaden zijn. Op deze manier hebben wij ook geen beperkingen met transport. De ‘kleinere’ drijvers van beton worden geprefabriceerd door ons moederbedrijf Aannemersbedrijf Damsteegt in een eigen productiefaciliteit in Meerkerk. Deze drijvers worden kant en klaar geleverd.

Drijvers beton kopen

Bij Zederik Floatworks kunt u drijvers van beton kopen in verschillende afmetingen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of via 0183-731250.