Royal Waterlofts Zeewolde

Plaats

Zeewolde

Status

In verkoop

Opdrachtgever

Zederik Bouw & Balance D’eau

Soort project

Waterwoningen

Architect

Waterstudio.nl – Rijswijk

Samen met Balance D’eau ontwikkelt en bouwt Zederik Bouw ‘Royal Waterlofts’ in Zeewolde. Hier realiseerden we eerder gezamenlijk al het project ‘Waterrocks Zeewolde’. In totaal worden er 10 waterwoningen gerealiseerd in de vorm van twee-onder-1-kap woningen. 

Drijvende woning

Het bijzondere aan dit woningbouwproject is dat dit project geheel bestaat uit drijvende woningen. Drijvende woningen maken dankbaar gebruik van de grote hoeveelheid wateroppervlakte die ons land rijk is. De fundatie van de woningen is gemaakt van een drijvende kelderbak van beton, de slaapvertrekken bevinden zich onder waterlijn.

Ontwerp

De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 110 m2 waarbij de begane grond vrij is in te delen. De achterkant van de woningen wordt voorzien van een glazen schuifpui om optimaal van het water te kunnen genieten. Om de woningen te bereiken vanaf de kant krijgt elke woning een toegangssteiger. Extra bonuspunten zijn de twee eigen parkeerplaatsen en een eigen ligplaats bij de woning. Er zijn verschillende typen woningen om uit te kiezen:

  • Type Good start
  • Type Switch
  • Type Family
  • Type Luxury
  • Type Work-in

Bekijk voor meer informatie over de woningen en bijbehorende documenten de website van onze verkopend makelaar Doornbos, Haanen & Ferneij Makelaardij.

Duurzame drijvende woning

De Royal Waterlofts worden duurzame waterwoningen. Door de warmtepomp en de zonnepanelen wordt het energiegebruik laag. Bij de bouw wordt onder andere gebruik gemaakt van biobased materialen en er worden verschillende natuurinclusieve maatregelen genomen waaronder een groen dak en de realisatie van visbroedplaatsen.