Hotel Gorinchem fase 1

Plaats

Gorinchem

Status

opgeleverd

Opdrachtgever

Company Hotels

Soort project

renovatie

Architect

Spring Architecten

In 2020 is er door Zederik Bouw een grootschalige renovatie uitgevoerd bij Hotel Gorinchem. De gehele binnenkant, buitenkant en omliggende ruimte zijn aangepakt en hebben nu een compleet nieuwe look. Na de renovatie is de capaciteit van 18 kamers uitgebreid naar 56 kamers.

De renovatie begon met de sloop van de eerste verdieping van het hotel. Vervolgens zijn de nieuwe eerste en tweede verdieping geplaatst. Het plaatsen van de verdiepingen ging erg snel door het gebruik van prefab modulaire units. Deze konden als een ‘bouwpakket’ in elkaar gezet worden. Op deze verdiepingen zijn hotelkamers, twee boardrooms, twee vergaderzalen en sportfaciliteiten gerealiseerd.

De muren van de begane grond zijn blijven staan, maar binnen en buiten is ook deze verdieping niet meer te herkennen. Het bestaande restaurant op de begane grond is uitgebreid, voorzien van een nieuwe keuken en opnieuw ingericht. Het nieuwe restaurant heet Ocre. Ook de lobby en hotelkamers op de begane grond zijn gerenoveerd.

Buiten is een extra groot terras gerealiseerd waar gasten heerlijk kunnen zitten. Het terras is voorzien van glazen ‘windschermen’. Om het gebouw heen is een nieuwe weg en parkeerplaats gerealiseerd zodat er ruim voldoende parkeergelegenheid is bij Hotel Gorinchem.

Over Hotel Gorinchem

Hotel Gorinchem opende haar deuren in 1968. Het hotel ligt aan de rand van het historische centrum van Gorinchem en nabij het knooppunt A27/ A59. Meer weten?